Ingrediënten
Porties: 4
4 eieren, dooiers en wit gescheiden
125ml melk
100g suiker
1 mespuntje zout
125g bloem
100g rozijnen, optioneel
1 eetlepel boter
2 eetlepels poedersuiker
400g appelmoes, optioneel
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min › Bereiding: 5min › Klaar in:15min
Klop de eiwitten in een schone kom op tot er zachte pieken vormen. Til de mixer of garde recht omhoog: de eiwitten vormen zachte bergjes in plaats van een scherpe piek. Klop de eierdooiers in een aparte kom tot een gladde massa; meng de melk, suiker, zout, meel en rozijnen erdoor tot alles net vochtig is. Spatel de geslagen eiwitten erdoor.
Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Giet het beslag in de pan en bak goudbruin, keer om en bak ook de andere kant gaar, ongeveer 1 minuut. Scheur de Kaiserschmarrn in stukjes met behulp van twee vorken en bak ze tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten. Bestrooi met poedersuiker en serveer met appelmoes.
© 2024 - Wegdam Eieren -
Algemene voorwaarden