Recepten

Eiersalade

Ingrediënten : • 5 eieren • klein sjalotje (of een halfje) • mayonaise • 1/2 theelepel mosterd • zout, peper • kerriepoeder • scheutje koffieroom • 1 eetlepel (gedroogde) bieslook. Voorbereiding: Eieren hardkoken, pellen en in kleine stukjes snijden. Sjalotje zeer fijn snipperen. Bereidingswijze: In een schaal drie eetlepels mayonaise vermengen met de bieslook, ...

+Lees meer

Boerenomelet

( ontbijtgerecht voor 2 personen) Ingrediënten: - 125 gram gerookte spekblokjes, - 1 rode ui, - 1/2 groene paprika, - 50 gram champignons, - 4 eieren, - 100 ml melk, -peper, -(verse) bieslook, - 50 gram geraspte kaas. Bereidingstijd: 20 minuten. Bereidingswijze: 1. Bak de spekjes op hoog vuur in een koekenpan knapperige, zónder olie (er komt genoeg vet uit de spekjes). Dit vet wor...

+Lees meer

Pavlova met frambozen

INGREDIËNTEN 250 g frambozen 30 g pistachenoten, fijngehakt 3 eiwitten 1 kl citroensap 250 ml room 100 g kristalsuiker 75 g poedersuiker 2 kl vanillesuiker BEREIDING Verwarm de oven voor op 13O °C. Klop de eiwitten op en voeg de kristalsuiker in 3 delen toe. Klop verder tot het schuim stevig is en in pieken blijft staan. Zeef de poedersuiker en spatel deze voorzichtig onder de eiwitt...

+Lees meer

Kaiserschmarrn

Ingrediënten Porties: 4 4 eieren, dooiers en wit gescheiden 125ml melk 100g suiker 1 mespuntje zout 125g bloem 100g rozijnen, optioneel 1 eetlepel boter 2 eetlepels poedersuiker 400g appelmoes, optioneel Bereidingswijze Voorbereiding: 10min › Bereiding: 5min › Klaar in:15min Klop de eiwitten in een schone kom op tot er zachte pieken vormen. Til de mixer of garde recht omhoog: d...

+Lees meer

Eiertaartjes

brunch, lunch, hapje 4 personen ca. 500 kcal 40 min Ingrediënten: bladerdeeg 85 g suiker 250 ml water 9 eieren theelepel vanille extract 235 ml gecondenseerde melk Bereiden: Verwarm de over voor op 200 ºC. Giet de suiker en het water in een steelpan en laat het water koken. Roer tot alle suikerkristallen zijn opgelost en haal van het vuur. Laat suikerwater afkoelen tot kamertemperatu...

+Lees meer

Lekker lunchen met een Eitje “Anders”

ontbijt, lunch 4 personen ca. 250 kcal 20min Ingrediënten 24 plakjes mager gerookt ontbijtspek 6 eieren (Maat M of L) beetje olijfolie 1 el gesnipperde verse bieslook vers gemalen zwarte peper zeezout Bereidingswijze Neem een muffinvorm met 6 malletjes en smeer die dun in met olijfolie. Neem voor elk malletje 4 plakjes ontbijtspek en leg die kruiselings over elkaar zodat je 4 opstaand...

+Lees meer

Frittata met kerstomaatjes, mozzarella en basilicum

lunch of diner 4 personen ca. 250 cal. pp kcal 30 min Ingrediënten 15 g verse basilicumblaadjes 190 g kerstomaatjes, gehalveerd 125 g verse mozzarella, in blokjes 10 eieren 1 eetlepel slagroom of melk 1 eetlepel olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 220 °C. Houd 2 eetlepels van de basilicum achter en snijd de rest in dunne reepjes. Meng met de tomaten, mozzarella en wa...

+Lees meer

Omelet met gerookte zalm en spinazie

tussendoor, lunch of diner 4 personen ca. 300 per persoon kcal 10min Ingrediënten 4 eieren 4 eetlepels melk 5 eetlepels olijfolie 1 eetlepel kwark 2 uien, fijngesneden 1 teentje knoflook 4 handen verse bladspinazie (gewassen) 1 eetlepel sojasaus 200 g gerookte zalm Bereidingswijze Verhit olie en fruit de ui en de knoflook kort en voeg sojasaus toe. Doe de helft op een bordje. Klop...

+Lees meer