lunch of diner
4 personen
ca. 250 cal. pp kcal
30 min
Ingrediënten
15 g verse basilicumblaadjes
190 g kerstomaatjes, gehalveerd
125 g verse mozzarella, in blokjes
10 eieren
1 eetlepel slagroom of melk
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Houd 2 eetlepels van de basilicum achter en snijd de rest in dunne reepjes. Meng met de tomaten, mozzarella en wat zout en peper. Zet de kom 10 minuten opzij.
Klop in een kom de eieren los met de room of melk en wat zout en peper.
Verhit de olijfolie in een ovenvaste anti-aanbakpan (25 cm) op middelhoog vuur. Doe de eieren in de pan en bak ze, al omscheppend, tot ze beginnen te stollen, maar let op dat het geen roerei wordt. Roer er voorzichtig het tomaat-mozzarellamengsel door. Bak de eieren 2 tot 3 minuten, zonder te roeren, tot de randen stevig worden. Zet de pan in de oven en bak de frittata 5 minuten tot hij in het midden stevig aanvoelt.
Maak met een spatel de frittata langs de randen los van de pan en leg er een bord op. Keer de pan en het bord samen en stort de frittata op het bord. Snijd de frittata in punten, garneer met de rest van het basilicum en serveer warm of op kamertemperatuur.
Smakelijk!
© 2024 - Wegdam Eieren -
Algemene voorwaarden